LOS ANGELES - Het reclamefilmpje waarop te zien is hoe het haar van Michael Jackson vlam vat, stelt colafabrikant Pepsi voor een raadsel.

Het bedrijf heeft geen idee waar het ''vreselijke'' filmpje vandaan komt, liet een woordvoerder vrijdag weten tegen de BBC.

Het beeldmateriaal dook afgelopen week op bij het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. Het betreft de opnamen voor een Pepsi-commercial die in 1984 werd opgenomen in het Shrine Auditorium in Los Angeles.

Vuurwerk

Bij de zesde opname ging het mis: het vuurwerk ging te vroeg af en de vlammen sloegen over naar de krullen van Jackson. Hij danste nog even door, totdat hij doorhad dat zijn haar in brand stond.

De zanger hield er tweede- en derdegraagsverwondingen aan zijn hoofd aan over. Sinds die gebeurtenis zou hij verslaafd zijn geweest aan pijnstillers.

Betreurenswaardig

''Het was een betreurenswaardig ongeluk dat meer dan 25 jaar geleden gebeurde'', aldus de Pepsi-woordvoerder. ''We waren blij dat Michael herstelde en kon doorgaan met enkele projecten voor ons.''