AMSTERDAM - De Australische zangeres Kylie Minogue brengt in september haar eerste mannenparfum op de markt, Inverse for Men.

“Deze gelimiteerde editie is een ode aan de mannen in mijn leven, die complexe, kleurrijke karakters hebben”, zo zegt Kylie. “Veel mannen vroegen mij trouwens al lang wanneer ik eens een parfum voor hen zou maken, en dus heb ik besloten dat te doen.”

In de parfumwereld is de Australische zangeres een bekende. In september 2006 bracht ze haar eerste parfum Darling op de markt. Maar een mannelijk publiek is wel nieuw.

Spaans model

“Puur zakelijk is dit natuurlijk een risico, want maar weinig vrouwelijk celebrity’s maken parfum voor mannen”, aldus Steve Mormoris van Coty Beauty, het bedrijf achter het luchtje, tegen WWD. “Maar Kylie telt onder haar fans haast evenveel mannen als vrouwen dat dit wel moet lukken. Veel vrouwen gebruiken tegenwoordig trouwens ook mannenparfums”.

Het Spaanse model Andrés Velencoso Segura is samen met de zangeres het gezicht voor het parfum. Inverse for Men wordt aangeboden in een rechthoekig 50 ml-flesje met metalen dop. Het zal enkel te koop zijn in Australië, Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland.