HILVERSUM - BNN zendt vrijdagavond een gedeelte van de geluidsopnamen uit die stiekem zijn gemaakt bij Albert Verlinde thuis.

De omroep heeft laten weten alleen het materiaal te gebruiken waarvoor de showbizzdeskundige van RTL Boulevard toestemming heeft gegeven.

Van Onno Hoes, echtgenoot van Verlinde en gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, zijn volgens BNN geen opnamen gemaakt.

Sophie Hilbrand overhandigde vorige week vrijdag in RTL Boulevard een prijs aan Verlinde, waarin naar later bleek een zender zat verstopt. Hilbrand deed dat namens het BNN-programma VOC (Verbond van Ongeleide Correspondenten), waaraan zij zelf meewerkt.

Toestemming

Hilbrand en medepresentator Filemon Wesselink biechtten woensdag aan Verlinde op dat het Gouden Oor een 'afluisteroor' was.

Op hiervan gemaakte beelden, die BNN op zijn website heeft gezet, is te zien hoe Verlinde toestemming geeft voor uitzending. ''Dit is niet de bedoeling, maar ik heb niks te verbergen. Dan maakt het ook niet uit.''

Verlinde deed een dag later echter aangifte tegens Hilbrand, Wesselink en BNN namens hemzelf en zijn man wegens inbreuk op privacy.

Los daarvan spande het tweetal een kort geding aan tegen de omroep om uitzending van de audio te voorkomen. Dat dient vrijdagmiddag in Amsterdam. Verlinde is hierbij aanwezig.

Grenzen opzoeken

Een woordvoerster van BNN zei vrijdag dat de actie vooral gericht was op het opzoeken van de persoonlijke grenzen van de tv-persoonlijkheid.

''We willen het luchtig houden en zijn er niet bij gebaat opnamen zonder toestemming uit te zenden. We betreuren het wel een beetje dat Onno Hoes erbij betrokken is geraakt.''

BNN heeft het ruwe materiaal dat is opgenomen donderdag afgegeven bij Verlindes werkgever RTL. De provincie Noord-Brabant, werkgever van Hoes, had de omroep die dag eveneens gesommeerd de opnamen af te staan en niet uit te zenden.