VOLENDAM - Wim Visser, de ex van de nieuwe liefde van Jan Smit, heeft de populaire Volendamse zanger niet mishandeld. Dat stelde de advocaat van Wim Visser donderdag in het tv-programma RTL Boulevard.

Woensdag liet de moeder van nieuwe vlam Liza weten dat de verlaten echtgenoot Jan Smit in zijn gezicht zou hebben geschopt.

''Er heeft dinsdagavond een korte worsteling plaatsgevonden, die hooguit 15 seconden duurde. Er is niet getrapt en er zijn geen klappen gevallen. Jan Smit is niet gewond geraakt, alleen zijn T-shirt is wat gehavend geraakt'', aldus advocaat Menno Jansen.

Dolle stier

Dinsdagavond was de Volendamse artiest samen met Liza koffers aan het inladen voor hun vakantie. Liza's moeder was daar ook bij.

''Opeens kwam die ex er als een dolle stier aanrijden'', schetste Jans manager Jaap Buijs woensdag. ''Hij sloeg wild om zich heen.''

Volgens Buijs trok hij Liza wat haren uit het hoofd en heeft een ander familielid een opgezwollen gezicht. Door interventie van nog een ander familielid werd de ruzie uiteindelijk gesust.

Wim heeft zich na het incident volgens zijn advocaat zelf bij de politie gemeld. Daar heeft hij de nacht in een cel doorgebracht.