MARSEILLE - Madonna verklaarde donderdag "kapot'' te zijn van de dood van de Fransman die omkwam bij het opbouwen van het podium voor een concert van de popster in het Franse Marseille.

 ''Ik ben kapot van het nieuws dat ik zojuist heb ontvangen",' zei Madonna in een verklaring die werd verspreid door de organisatoren van het optreden.

Ze sprak verder haar medeleven uit met iedereen die door het ongeval is getroffen.

Gewonden

De 53-jarige Fransman werkte mee aan de opbouw van het podium, meldden brandweerlieden uit de Franse stad. Volgens de Franse autoriteiten raakten bij het ongeval negen anderen gewond, van wie twee ernstig.

Het podium was in aanbouw voor een concert dat de ster zondag zou geven in de Stade Velodrome in Marseille, dat plaats biedt aan 60.000 mensen. Het optreden zondag is door het ongeval afgelast.

Omvallende kraan

Volgens een woordvoerder waren zo'n vijftig arbeiders van verschillende nationaliteiten bezig met het podium. Ongeveer twaalf van hen bevonden zich onder het bouwwerk toen dit instortte. Brandweerlieden verklaarden dat een omvallende kraan het ongeval mogelijk heeft veroorzaakt.

Een speciaal hulpverleningsteam met speurhonden werd direct na het ongeval ingezet om de slachtoffers onder het puin vandaan te halen.

Madonna is op dit moment in Milaan, waar ze haar nieuwste videoclip opneemt.