HILVERSUM - Michael Jackson was topfit en had zin in de concerten die hij in Groot-Brittannië zou geven. Dat zei de Nederlandse danser Timor Steffens, die de afgelopen maanden met Jackson werkte aan diens nieuwe tournee, woensdag in het tv-programma RTL Boulevard.

''Als hij danste, danste hij als een van ons, als iemand van achttien of twintig'', aldus Steffens over de eind vorige maand overleden King of Pop.

Steffens werd tweede in het tv-programma So You Think You Can Dance en mocht vervolgens als achtergronddanser bij Jackson aan de slag. De afgelopen maanden trainde hij in Los Angeles, de laatste tijd met de wereldberoemde artiest erbij.

''Het is abnormaal om naast hem te staan. Ik heb er geen woorden voor'', vertelde Steffens. Hij heeft de Amerikaanse zanger leren kennen als een ''hele bescheiden, lieve, pure man, down to earth, zacht en heel verlegen''.

Herdenkingsdienst

De Nederlander stond op het podium bij de herdenkingsdienst voor Jackson in het Staples Center in Los Angeles. ''Dat was heel emotioneel'', zei hij hierover.

Steffens keerde dinsdag terug uit Los Angeles en is naar eigen zeggen nog elke dag bezig met wat er allemaal is gebeurd.

Hoewel Jackson de concerten in de Londense O2 niet meer heeft gehaald, was de afgelopen periode voor de danser al bijzonder genoeg. ''Mijn droom is uitgekomen. Ik heb toch met hem op het podium gestaan.''