AMSTERDAM - De politie van Los Angeles behandelt de dood van Michael Jackson inmiddels als een moordzaak.

Agenten richten zich hierbij vooral op Conrad Murray, die de lijfarts was van de op 25 juni overleden popster. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ op basis van verschillende politiebronnen.

Eerder werd al gemeld dat de politie er rekening mee houdt dat de artiest opzettelijk om het leven is gebracht en het onderzoek naar zijn dood mogelijk een moordzaak zou worden.

Doodsoorzaak

Politiechef William Bratton liet CNN eerder weten dat het wachten is op nieuws over de doodsoorzaak, aangezien dan meer duidelijkheid komt over waar de politie mee te maken heeft: een moordzaak of een onopzettelijke overdosis.

Tegen Murray zou de politie inmiddels veel sterke bewijzen hebben gevonden dat hij de King of Pop propofol toediende, meldt TMZ.

Dit zwaar verdovende medicijn zou wel eens de belangrijkste doodsoorzaak van Jackson kunnen zijn. Steeds meer bewijzen wijzen in die richting, zo zouden de politiebronnen hebben laten weten.

Diprivan

In het huis van Jackson zijn na zijn dood flesjes met het medicijn, dat ook wel diprivan wordt genoemd, gevonden. De advocaat van de dokter wil noch ontkennen noch bevestigen dat zijn cliënt propofol heeft toegediend.

Een verpleegster en voedingsdeskundige is ondertussen door de politie ondervraagd over gaatjes van naalden, die op het lichaam van de wereldster zouden zijn aangtroffen.

De vrouw zegt dat zij de politie heeft verteld dat zij eerder dit jaar dergelijke gaatjes niet heeft gezien op de armen van Jackson toen zij hem van vitaminen en andere voedingssupplementen voorzag.

Blauwe plekken

De politie wilde ook weten of de verpleegster blauwe plekken op het lichaam van Jackson had gezien.

De vrouw zegt van niet, maar ze vertelde de politie wel dat Jacksons aderen het mogelijk moeilijk maakten een infuus aan te leggen, waardoor blauwe plekken kunnen ontstaan.

De verpleegster laat verder weten dat Jackson haar had gevraagd om propofol, maar dat zij weigerde hem dit medicijn te verstrekken.