VOLENDAM - Zanger Jan Smit is dinsdagavond belaagd door de ex van zijn nieuwe vriendin. Dat heeft zijn manager woensdag laten weten.

Het incident gebeurde op de straat voor het huis van de moeder van zijn nieuwe geliefde. Smit is niet gewond en is inmiddels met Liza naar zijn vakantieadres gereisd.

De artiest was bezig om met Liza koffers in te laden voor hun aanstaande vakantie. Haar moeder was er ook bij.

Dolle stier

''Opeens kwam die ex er als een dolle stier aanrijden'', schetst manager Jaap Buijs. ''Hij sloeg wild om zich heen.''

Volgens Buijs trok hij Liza wat haren uit het hoofd en heeft een ander familielid een opgezwollen gezicht. Door interventie van nog een ander familielid werd de ruzie uiteindelijk gesust.

Gearresteerd

Volgens Buijs is de ex van Liza gearresteerd en zit hij nog vast. Liza en haar ex hebben samen een kindje. Toevalligerwijs had het incident plaats op de avond dat SBS6 in Shownieuws een interview uitzond met de moeder van Jan Smit.

Zij beweerde in dat vraaggesprek dat de ex van Smit, Yolanthe Cabau van Kasbergen, meer huisraad heeft meegenomen uit de woning dan vooraf was afgesproken.

Politie

De politie bevestigde woensdag dat zij dinsdagavond een 37-jarige Volendammer heeft opgepakt na de melding van een vechtpartij omstreeks half tien.

Zij wilde niet zeggen dat het om de ex van Smits vriendin gaat. Een 26-jarige Volendamse heeft aangifte gedaan van mishandeling. Wel meldde de politie dat de aanleiding van de vechtpartij in de relationele sfeer ligt.

De 37-jarige Volendammer werd aan het einde van de middag weer vrijgelaten. Hij wordt vervolgd voor mishandeling.