AMSTERDAM - Chris Zegers keert terug naar de collegebanken. De acteur is komend studiejaar als gastdocent verbonden aan de opleiding International Event, Music & Entertainment Studies van de Tilburgse Fontys Bedrijfshogeschool.

Dat laat de onderwijsinstelling woensdag weten.

De 38-jarige Zegers, die zelf in Groningen studeerde, gaat de studenten meer bijbrengen over het televisievak, de filmbusiness, de muziekindustrie en zijn eigen carrière.

Zegers studeerde economie en ging daarna in het buitenland aan de slag. Tijdens een vakantie in Nederland werd hij gecast voor een reclamespotje.

Zo kwam hij in aanraking met de camera. Acteerklussen in Oppassen! en Onderweg naar Morgen volgden.

4Fun

In 1999 tekende de blonde acteur een platencontract. Daarvoor maakte hij deel uit van de boyband 4Fun, die naast Zegers bestond uit de soapies Jimmy Geduld, Winston Gerschtanowitz en Michiel de Zeeuw.

Sinds 2003 maakt Zegers deel uit van rockband The Hudson Five. Ook bleef hij acteren en was hij te zien in films als 'Liever verliefd' en 'De scheepsjongens van Bontekoe'. Daarnaast maakt hij al acht jaar deel uit van het presentatieteam van RTL Travel.

Beroep

Met zijn klusje in het onderwijs voegt de econoom, acteur en muzikant opnieuw een beroep toe aan zijn cv. Zegers is niet de eerste bekende gastdocent bij de IEMES-opleidingen, eerder wist Fontys Harry de Winter, Eddy Zoëy en Giel Beelen te strikken.