AMSTERDAM - Nas verdient veel minder geld dan zijn ex Kelis denkt. Dat stelt de rapper in juridische papieren, waar entertainmentwebsite TMZ de hand op heeft weten te leggen.

Ook van de bewering van de hoogzwangere Kelis dat ze nog geen cent van Nas heeft gezien voor hun kind, is niets waar, stelt de rapper. De twee artiesten liggen in scheiding.

De 'Caught out there'-zangeres zou onder meer hebben gezegd dat zijn eerste albumdeal Nas elf miljoen dollar (bijna acht miljoen euro) heeft opgebracht.

Nas stelt dat hij nog niet eens de helft van dat bedrag heeft ontvangen. Volgens hem gaat het eerder om een bedrag van ongeveer vier miljoen dollar (een kleine drie miljoen euro).

Inkomen

Het inkomen van de rapper neemt daarbij steeds meer af, laat hij weten in het document. Inmiddels verdient hij niet meer dan 147.165 dollar (zo'n 105 duizend euro) per maand.

Maandelijks geeft hij daarvan weer 71.371,96 dollar (iets meer dan vijftigduizend euro) uit. Daarover valt de tienduizend dollar die hij spendeert aan onder meer kleding, zijn haar en toiletartikelen.

Betrokken

Nas, die volledig betrokken wil zijn bij de opvoeding van zijn kind, geeft verder aan dat hij ermee heeft ingestemd geld neer te leggen voor onder meer een wandelwagen en een draagband voor de baby.

De rapper vindt dat Kelis genoegen moet nemen met vijfduizend dollar (iets meer dan 3500 euro) alimentatie per maand.