AMSTERDAM - Fajah Lourens is bestolen door haar Hongaarse au pair. "Op een dag was ze met de noorderzon vertrokken", vertelt de voormalige GTST-actrice deze week in Story. "Toen ontdekte ik dat er van alles in huis weg was. Horloges, geld, dure tassen, kleding en mijn laptop."

De Hongaarse verbleef vijf maanden in het huis van Fajah en haar vriend Daniël. De laatste weken boterde het echter niet meer zo goed.

"Ik vond mijn au pair wel erg lui worden en ze was niet altijd even hygiënisch. De druppel was toen ze 's middags een stukje ging wandelen met mijn zoontje Shai, maar 's avonds nog niet terug was. Ik kreeg haar niet te pakken op haar telefoon en de paniek sloeg toe. Ik stond echt doodsangsten uit. Straks heeft ze mijn kind ontvoerd, ging er door me heen", aldus de actrice in het weekblad.

Beslissing

De maat was toen vol voor Fajah en haar vriend. De actrice ontsloeg haar au pair, maar niet op staande voet. Ze mocht blijven totdat ze op vakantie naar Hongarije zou vertrekken. Achteraf gezien een verkeerde beslissing. De Hongaarse vertrok met de noorderzon en nam van alles mee uit het huis van Fajah.

Hoewel Fajah inmiddels de helft van haar spullen weer terug heeft, is ze flink geschrokken. "Al met al was het een heftige ervaring. Het nare is dat je pas achteraf beseft dat je zo'n meisje wel vijf maanden in huis hebt gehad. We hebben haar met onze kinderen vertrouwd."

Regels

Desondanks haalt het koppel wel een nieuwe au pair in huis, een Filippijns meisje. "Dit keer zal ik veel alerter zijn", zegt Fajah. "We zullen haar precies vertellen wat we van haar verwachten en wat onze regels zijn."