AMSTERDAM - Xander de Buisonjé baalt ervan dat zijn verleden hem nog altijd achtervolgt. "Inmiddels word ik er kotsbeu van dat ik nog nooit een artikel over mezelf heb gelezen zonder dat het Wendy-verhaal wordt opgerakeld", zegt de zanger deze week in LINDA.

"Het is zeven jaar geleden dat wij zouden trouwen, ik ben inmiddels enorm veranderd", aldus Xander in het maandblad. "In een roddelblad stond een foto van een huilende Wendy. 'Omdat Xander gaat trouwen?', staat er dan bij. Pfft!"

Xander zegt veel spijt te hebben van het feit dat hij presentatrice Wendy van Dijk destijds heeft bedrogen, maar hij probeert het ook in perspectief te zien. "Ik heb misschien iets fouts gedaan, maar ik ben geen foute man."

Vreemdgaan

Xander, die verloofd is met zijn vriendin Sophie Steger, zegt dat vreemdgaan op dit moment geen issue is. Sophie beaamt dat. "Ik ben totaal niet bang dat Xander vreemdgaat, ik denk er nooit aan. Het kan niet, het is onmogelijk", zegt ze in het dubbelinterview.

"Wij hebben zoiets speciaals dat ik meteen zou voelen als er ies tussen ons in komt. Wij staan er bovendien nul-komma-nul voor open. Omdat het zo goed gaat tussen ons. Hij is mijn man, we zijn één."

Dikke buik

Het koppel is van plan om dit jaar nog voor de wet te trouwen. De échte bruiloft heeft het stel uitgesteld, aangezien Sophie op dit moment zwanger is en niet met een dikke buik voor het altaar wil staan.

"Ik ben eind januari uitgerekend. En dan hopelijk volgend voorjaar de echte bruiloft, als ik weer in mijn jurk pas."

Kasteel

Xander en Sophie hebben geen plannen voor een gigantisch huwelijksfeest. "We willen het klein, persoonlijk, in onze eigen tuin. Waarom zou je in een kasteel trouwen waar je nog nooit bent geweest?", aldus Xander.

Of Wendy bij het huwelijk aanwezig is, is nog niet duidelijk. "Natuurlijk krijgt ze een uitnodiging, maar ik begrijp ook dat het onhandig is met Sem. We trouwen in ons huis en Wendy is hier normaal ook nooit als Sem er is."

Xander open over huwelijk