HILVERSUM - De Zaanse volkszanger Wolter Kroes heeft het gehad met alle negativiteit in Nederland. Hij lanceerde dinsdag een nieuwe website, www.sjalalala.nl, waarmee hij goed nieuws en positiviteit wil bevorderen.

''Er is behoefte aan een positiever geluid in Nederland en daarom willen we mensen een platform geven om deze positiviteit te delen'', aldus Kroes.

Op de site staan positieve verhalen, goed nieuws, initiatieven en evenementen en 'tips voor een goed en gelukkig leven'.

Feest

Het idee achter de website komt van de zanger zelf. ''Er is zoveel negativiteit om ons heen, terwijl ik iedere week voor duizenden mensen een feest sta te geven. Nederlanders zijn over het algemeen echt wel positief, maar als de berichtgevingen in de media regelmatig negatief zijn, ga je dat merken in het land. Het wordt grimmiger.'' Kroes kwam eerder dit jaar met de single Sjalalala.

Drukke agenda

De zanger zal zelf geen bijdragen leveren aan de site, liet zijn management weten. ''Daar heeft hij gezien zijn drukke agenda geen tijd voor. Wel zal hij af en toe een bloemetje geven als iemand een heldendaad heeft verricht.''

Zijn woordvoerder verzekerde dat www.sjalalala.nl geen publiciteitsstunt is.