VOLENDAM - De moeder van Jan Smit, Gerda Smit, doet dinsdagavond in SBS Shownieuws een boekje open over Yolanthe, de ex van haar zoon. De showrubriek lichtte maandagavond al een tipje van de sluier op.

Voor de camera zegt Gerda Smit dat Yolanthe Cabau van Kasbergen geld heeft ontvreemd.

''Een heel groot bedrag is er weg. Erg veel geld'', zegt ze in een gesprek met Evert Santegoeds.

Santegoeds vraagt daarna of ze praten over een bedrag van een ton. ''Misschien wel meer'', antwoordt ze.

De vroege editie van Shownieuws staat dinsdagavond volledig in het teken van het interview. Santegoeds deed het vraaggesprek zowel voor deze tv-rubriek, als voor het weekblad Privé, waarvan hij hoofdredacteur is.

Schoondochter

Gerda Smit neemt geen blad voor de mond. ''Ik heb haar altijd een leuke 'schoondochter' gevonden'', zegt moeder Smit.

''Ze heeft hier twee jaar over de vloer gelopen en ik heb nooit problemen met haar gehad. Maar na dit geintje heb ik een hele rare smaak in mijn mond gekregen.''

Gerda Smit zegt dat Yolanthe na haar vertrek uit Jan zijn villa 'dingen' heeft gedaan die volgens haar alle fatsoensnormen te boven gaan.

Verbaasd

De manager van Yolanthe Cabau van Kasbergen, Selena Visser, zegt maandagavond dat Cabau van Kasbergen zeer verbaasd heeft gereageerd op de aantijgingen.

''Jan en zij zijn samen door hun huis gelopen en hebben toen bepaald wie wat zou houden of meenemen. We weten niet waar mevrouw Smit het over heeft.

'' Vooralsnog is het management niet van plan om stappen te ondernemen. ''We wachten eerst het interview af'', aldus Visser. Cabau van Kasbergen, die nog op vakantie is op Ibiza, is zich van geen kwaad bewust, aldus de zegsvrouw.