HILVERSUM - De bekende gewichtsconsulente Sonja Bakker en haar man Koen Lenting gaan uit elkaar. Dat heeft het stel maandagavond via een woordvoerder bekend laten maken in het programma RTL Boulevard.

Het koppel heeft twee zoons.

Lenting is behalve haar echtgenoot ook de zakelijk manager van de dieetgoeroe. Of de zakelijke samenwerking wordt voorgezet is nog niet bekend.

Het stel is al jarenlang samen, maar de laatste tijd deden geruchten de ronde dat het tussen de twee niet meer boterde. Het tweetal ontkende dat enige tijd, maar heeft - volgens hun zegsman - afgelopen zaterdag de knoop doorgehakt.

Sonja Bakker zal gaan verhuizen, haar man blijft achter in hun huidige huis. Beiden zijn niet voor commentaar bereikbaar, zei de woordvoerder in het tv-programma.

Villa Felderhof

Een tijd geleden deed Bakker mee aan Villa Felderhof (NCRV). Daarna ging het verhaal rond dat de gewichtsconsulente een relatie was begonnen met presentator Rik Felderhof.

Haar woordvoerder verwijst dit verhaal naar het rijk der fabelen. ''Ik heb het haar gevraagd en ze heeft me gezegd dat er geen derde in het spel is'', verzekert hij.