AMSTERDAM - Amy Winehouse is eindelijk terug in Groot-Brittannië. De zangeres verbleef een half jaar op St. Lucia en kwam maandag aan op het Londense vliegveld Gatwick. Een emotioneel moment, zo bleek. Winehouse was haar emoties niet de baas en barstte in huilen uit.

Ondanks haar tranen is Winehouse (25) blij om weer in Londen te zijn. "Ze vindt het geweldig om weer terug te zijn. Ze kan niet wachten om haar familie en vrienden weer te zien", zo liet haar woordvoerder weten.

Dat het Caribische eiland de zangeres goed heeft gedaan is overduidelijk. Winehouse zag er maandag, ondanks de lange vlucht, gezond en fris uit.


Toch is het niet waarschijnlijk dat de muzikante haar verslavingen de baas is geworden op het eiland. Onlangs lieten haar ouders nog in een documentaire weten dat Winehouse zorgwekkend veel alcohol drinkt.

Ook tijdens haar verblijf op St. Lucia kwam Winehouse nog wel eens in het nieuws vanwege haar alcoholprobleem. Zo werd ze regelmatig uit hotels en café's gezet wegens dronkenschap.

Amy Winehouse weer thuis