AMSTERDAM - Zondag verlaat Belinda Meuldijk het huis van haar ex-man Rob de Nijs. Eind mei bepaalde een rechter dat Meuldijk de woning in Bosch en Duin moet verlaten.

"We gaan voorlopig in de buurt van het Groningse Bourtange wonen. Net over de grens", zegt ze zondag in De Telegraaf. Pipo de Clown verhuist mee.

De vrolijke clown, die door vader Wim Meuldijk in het leven werd geroepen, sleepte Belinda door zware tijden. In december 2007 stierf Wim en Belinda lag ruim twee jaar in de clinch met ex Rob de Nijs.

De 'vechtscheiding' begon met 'Rattengate': Meuldijk en De Nijs vlogen elkaar in de haren na uitgelekte foto's over Meuldijks vuile huis.

"Door de musical kwam ik lachend de dagen door", zegt de tekstschrijfster, die Pipo de Clown samen met haar vriend op de planken brengt.

Thierry

"Mijn vriend Thierry had mijn vader gevraagd of hij Pipo op de planken mocht brengen. Hij antwoordde 'doe dat'.

Drie weken later was hij dood. Gestorven met de aantekeningen naast zijn bed", zegt de 54-jarige Meuldijk. Wim Meuldijk bedacht de onnozele clown, die eind jaren vijftig voor het eerst op televisie te zien was.

Dit jaar verschijnt er niet alleen een musical, ook krijgt Pipo een film, die al werktitel 'Pipo en het geheim van de Barkini driehoek' heeft. Na haar vaders dood zette Belinda zijn werk voort.

Sapperdeflap

"Ik zie nu hoe een ongelooflijk goede schrijver hij was. Hij bedacht duidelijke karakters met specifiek taalgebruik. Sapperdeflap, van de gekke… Woorden die zelfs in de politiek nog steeds gebruikt worden", spreekt Belinda haar bewondering uit.

"Gaandeweg ben ik erachter gekomen hoe geniaal mijn vader was."

'Pipo en de gestolen stem' gaat op 11 oktober in première in Eindhoven. "We gaan op de première geen speciale aandacht aan mijn vader besteden. Dat er een musical komt, is al mooi genoeg."