LONDEN - Zanger Michael Jackson is om het leven gebracht door een groep samenzweerders die azen op het geld van de popster. Dat zegt zijn zus La Toya Jackson in de Britse zondagskrant News of the World.

''Volgens onze familie is Michael vermoord. Ik voel gewoon dat het om het geld te doen was. Michael was meer dan een miljard dollar waard door de rechten op zijn muziek. Daarom is hij vermoord. Dood was hij meer waard dan levend.''

Volgens de 53-jarige La Toya was haar broer in de macht van schimmige figuren die de 'King of Pop' manipuleerden.

Zij zouden ervoor hebben gezorgd dat Jackson afhankelijk werd van medicijnen, zodat ze hem als een marionet konden sturen.

Eenzaam

Ook zouden ze de familie op afstand hebben gehouden. Als gevolg van het complot zou Jackson volgens zijn zusje de ''eenzaamste man ter wereld'' zijn geweest.

Verder stelt La Toya dat er op de dag van Jacksons dood juwelen en 2 miljoen dollar (1,4 miljoen euro) uit de woning van de popzanger verdwenen zijn, een bedrag dat volgens haar doorgaans contant rondslingerde in het huis.

Moord

Ruim twee weken geleden overleed Jackson aan de gevolgen van een hartstilstand. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht. De politie sluit moord vooralsnog niet uit.

Lees alles over Michael Jackson op onze special