AMSTERDAM - Amper drie weken voordat bekend werd dat Jordan en Peter Andre zouden gaan scheiden, had het 30-jarige glamourmodel een miskraam. Dat onthult Jordan, die eigenlijk Katie Price heet, aldus de Britse krant The Daily Mirror.

Het gesprek wordt om 21.00 uur lokale tijd uitgezonden door de Britse zender ITV. Het glamourmodel vertelt hoe ze er in de tiende week van haar zwangerschap achter kwam dat het kind was overleden.

Tijdens een controle kon de verloskundige geen hartslag bespeuren. "De arts bewoog dat ding over mijn buik en zei dat hij geen hartslag kon vinden. Daarna wilde hij mijn bloed laten onderzoeken." Uit aanvullende onderzoeken bleek dat de foetus niet meer leefde.

Marathon

Een paar dagen na het slechte nieuws werd het model verwacht aan de start van de marathon van Londen. Price zou de ruim veertig kilometer lopen voor een goed doel.

"Ik dacht: ik moet die marathon lopen, ik kan de mensen niet teleurstellen. Ik heb getraind, mensen hebben me gesponsord."

Tranen

Op advies van haar arts liet Price de vrucht nog dezelfde dag weghalen, zodat ze aan de start van de marathon kon verschijnen.

"Op de dag van de marathon ging ik steeds naar de wc om te kijken of ik niet bloedde. Ik moest mezelf bij elkaar rapen en vocht tegen mijn tranen."

Serie

Half mei maakten zanger Peter Andre en het model bekend een punt te zetten achter hun huwelijk van bijna vier jaar. Volgens Price is de breuk veroorzaakt door de realityserie die het stel jarenlang opnam.

"We zaten 24 uur per dag, zeven dagen per week op elkaars lip, dat is niet gezond." Ook zou Andre erg jaloers zijn geweest en gedacht hebben dat Price vreemdging.

Woedend

De 36-jarige Andre is woedend over het interview dat zijn ex gaf. Volgens een vriend van de 'Mysterious girl'-zanger is Andre 'tot op het bot geschokt' over Prices uitlatingen.

"Dit is een privéaangelegenheid die nooit openbaar had moeten worden. Katie zei dat ze haar mond zou houden, maar nu gaat ze miljoenen vertellen over haar privéleven. Peter walgt van haar gedrag en vindt dit het laagste wat ze kan doen."

Voogdij

Andre en Price vechten nog om de voogdij over hun twee kinderen, zoon Junior (4) en dochter Princess Tiammii (2). In juli 2006, voor de geboorte van Princess Tiammii, had Price ook een miskraam. Ook op haar vijftiende zou het glamourmodel al eens een kind verloren hebben.

Uit een eerdere relatie heeft Price een zwaar gehandicapte 7-jarige zoon, Harvey. Voor ze het knulletje kreeg had ze een relatie met zanger Dane Bowers. Toen ze erachter kwam dat hij vreemd was gegaan, onderging ze een abortus.