HILVERSUM - Prinses Laurentien is het meest geschikt om de rol van koningin te vervullen, mocht prinses Máxima geen koningin worden. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1050 mensen in opdacht van de NCRV, die de uitkomsten vrijdag bekendmaakte.

De omroep liet het onderzoek doen naar aanleiding van het nieuwe televisieprogramma Dames van Oranje over de prinsessen Máxima, Laurentien, Marilène, Mabel, Annette, Anita en Aimée.

Bijna de helft van de ondervraagden ziet Laurentien als de beste vervanger van Máxima. Volgens 23 procent zou prinses Marilène, de vrouw van prins Maurits, een goede koningin zijn.

Van de zeven prinsessen is Anita het minst bekend. Zij zou door 42 procent niet worden herkend op straat. Ook Aimée (29 procent) is niet zo bekend.

Oppas

Máxima is favoriet als oppas, blijkt verder uit het onderzoek. Ruim 40 procent zou de kinderen aan de prinses toevertrouwen om een avondje op ze te passen.

Driekwart van de ondervraagden vindt Máxima de meest stijlvolle persoonlijkheid. Marilène wordt gezien als de prinses die het lekkerste kan koken.

De eerste aflevering van Dames van Oranje is zaterdag te zien op Nederland 2.