AMSTERDAM - Drew Barrymore moet zich volgende week voor langere tijd in het hol van de leeuw begeven. De set van de nieuwste film van de 34-jarige actrice is het persbureau The Associated Press in New York.

Barrymore speelt een hoofdrol in 'Going the distance'.

De werkvloer van AP wordt de set voor de 'New York Sentinel', de verzonnen krant waarvoor het karakter van de actrice als stagiaire werkt. Terwijl de opnamen voor de romantische komedie plaatsvinden, blijven de journalisten van AP gewoon nieuws vergaren.

AP zit sinds 2004 in het pand in New York. De ruimte die het persbureau inneemt, bestrijkt grofweg twee American footballvelden.

Applegate

Op de redactievloer worden meerdere scènes opgenomen voor de door Nanette Burstein geregisseerde film, waar ook Justin Long, Christina Applegate en Jason Sudeikis in spelen. In de film hebben de karakters van Barrymore en Long een relatie met elkaar.

De twee hebben het echter moeilijk met het feit dat ze zo ver van elkaar vandaan wonen. Ook de krant de New York Daily News, die in hetzelfde gebouw als het hoofdkantoor van AP zit, komt voor in de film. Hier wordt de eveneens fictieve grote concurrent van de Sentinel gemaakt.

Barrymore is onder meer bekend van de films 'E.T.', 'Scream' en de 'Charlie's Angels'-films.