AMSTERDAM - Nicolette van Dam en Leco van Zadelhoff gaan voor de eerste 'Totally spies'-film een stem inspreken. Dat meldt Independent Films, die de film vanaf 14 oktober in de bioscoop brengt.

Nicolette leent haar stem aan het personage Mandy, een bitch die de drie hoofdpersonen geregeld dwarszit. Leco verzorgt daarnaast de stem van modeontwerper Fabu. De Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld spreekt de stem van Fabu in de originele versie in.

De stemmen van de drie spionnen Clover, Sam en Alex worden ingesproken door de vaste stemacteurs Niki Romijn, Kiki Koster en Mandy Huydts.

Voor de rol van Jerry Lewis, de baas van de meiden, komt de originele stem van de eerste televisieserie Jan Nonhof terug. In augustus wordt gestart met het toevoegen van geluid aan de film.

Kinderserie

De eerste 'Totally spies'-film is geïnspireerd door de gelijknamige populaire kinderserie. De Franse animatieserie, die in Nederland te zien is op Jetix, is een persiflage op de serie Charlie's Angels uit de jaren tachtig.

De tekenfilm gaat over drie meiden die naast hun leventje op de middelbare school een carrière hebben als spion.

School

In de film zijn Sam, Clover en Alex nog maar net aangekomen op hun nieuwe school in Beverly Hills als ze gerekruteerd worden door Woohp, een geheime organisatie die van plan is internationale spionnen van het drietal te maken.