AMSTERDAM - Avril Lavigne mag dan zelf nog geen kinderen hebben, kinderkleding ontwerpen kan ze wel. Een jaar nadat de punkzangeres een collectie voor jongeren ontwierp, gaat ze nu ook aan de slag met een lijn voor jongere meisjes.

Volgens Lavigne wordt de 'Abby Dawn' kinderkledinglijn een schattigere versie van de kledingstijl waarmee ze zelf bekend is geworden, punk en rock&roll.

De zangeres is erg enthousiast over haar ontwerpen. "Er zitten leggings bij en shirts met lieve afbeeldingen van skeletjes. Ook zit er een leuke capuchontrui in zebraprint bij met oortjes. Ik zou willen dat ik die zelf zou kunnen dragen, want ik vind hem echt heel erg leuk."

Chanel

Zelf zegt Lavigne dat ze haar eigen stijl steeds opnieuw uitvindt. "Mijn persoonlijke stijl is al jaren in ontwikkeling. Tegenwoordig mix ik rock&roll-elementen met haute couture, zoals Chanel.

Lavigne is hard aan de weg aan het timmeren in mode- en beautyland. Niet alleen is ze met kleding bezig, ook komt ze deze zomer met een eigen geurtje, 'Black Star'. "Het is echt mij in een flesje", zo zegt de zangeres over haar parfum.

Verder werkt Lavigne aan een nieuw album, die hoogstwaarschijnlijk vanaf november in de winkels ligt.

De stijl van Avril Lavigne