AMSTERDAM - André Rieu denkt er serieus over na om een concert te geven op de Noordpool. Daarmee wil de wereldberoemde violist en orkestleider uit Maastricht aandacht vragen voor het smelten van de ijskappen en klimaatverandering.

"Mijn vader is erg begaan met milieuvraagstukken", zegt zijn zoon Pierre donderdag in De Telegraaf.

Het plan past in het streven naar het bedrijf van Rieu om een 'wat meer progressieve, groene uitstraling' te krijgen, zegt Pierre in de krant. Zo wordt onderzocht of de onderneming kan draaien op zonne-energie.

Ook zijn André Rieu en zijn vrouw al betrokken bij een project in het Afrikaanse Burkina Fasso, waarbij bomen worden herplant.

Maan

Bovendien houdt André wel van een stunt, zegt Pierre. "Mijn vader zou het liefst nog een keer op de maan spelen, maar dit is een meer haalbare optie."

Kanttekeningen zijn er ook. Zo bestaat het risico dat de tocht naar de Noordpool schadelijk is voor de omgeving en zijn de kosten van de reis erg hoog.

De reis duurt twaalf dagen en kost 35 duizend euro per persoon. Het gezelschap van Rieu bestaat uit zeventig mensen. Als het concert doorgaat, zal het publiek bestaan uit de lokale bevolking.