AMSTERDAM - De actrices Katja Schuurman, Tara Elders, Jennifer Hoffman en Georgina Verbaan zijn toegevoegd als tafeldames in het nieuwe Net5-programma De tafel van 5. Ombeurten met tv-presentatrice Daphne Bunskoek is voor Schuurman een leidende rol weggelegd in het opiniepogramma.

De tafel van 5 is vanaf 24 augustus elke werkdag om 19.00 uur te zien is op Net5.

De tv-zender maakte woensdag het complete team dames bekend dat steeds in wisselende samenstellingen diverse onderwerpen op tv bespreekt.

Naast de actrices schuiven moderedactrice Fiona Hering en zangeres Frédérique Spigt regelmatig aan. Ook theater- en televisiemaakster Anousha Nzume en hoogleraar Ruth Oldenziel zijn aan het team toegevoegd.

Eerder was al bekend dat ex-politica Hedy d'Ancona, columniste Aaf Brandt Corstius en de Leidse café-eigenaresse Marina Bosman aan het praatprogramma zullen meewerken, evenals schrijfster en theatermaakster Paulien Cornelisse.

Bunskoek

Het programma bevat actuele gespreksonderwerpen, maar wordt niet rechtstreeks uitgezonden. De tafel van 5 is een productie van Paul de Leeuws productiemaatschapij En Vele Anderen. Daphne Bunskoek is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het praatprogramma.