AMSTERDAM - Ruth Jacott mag dan al ruim twintig jaar samen zijn met haar geliefde Humphrey Campbell, de zangeres vindt het echter niet nodig om in het huwelijksbootje te stappen.

"Die vraag is me al zo vaak gesteld", zegt de zangeres deze week in het tijdschrift Vriendin. "Ik vind het zo irritant als journalisten dat vragen. Waarschijnlijk ben ik daarom nooit getrouwd."

Volgens Jacott gaat het niemand iets aan wanneer ze haar jawoord geeft. "Ik heb al twintig jaar een relatie met Humphrey. We hebben het heel goed samen, voor mijn gevoel ben ik met hem getrouwd. We kennen elkaar door en door. We hebben geen ring nodig om dat te bewijzen."

Verloofd

Verloofd is Jacott wel. Twaalf jaar geleden ging Humphrey op zijn knieën voor haar. Het koppel ging kort daarna naar Curacao om het huwelijk voor te bereiden, maar weer terug in Nederland bleek het nieuws te zijn uigelekt.

"Humprey en ik zeiden toen tegen elkaar: voor wie trouwen we eigenlijk, voor de media of voor onszelf? Het is voor ons niet nodig. En dus hebben we besloten om het niet te doen."