AMSTERDAM - Michael Jackson is in het verleden door de media vaak neergezet als een rare snuiter; Jacqueline Tas, die de King of Pop in 1996 tijdens zijn verblijf in Nederland tien dagen lang intensief begeleidde, ziet dat heel anders.

"Michael was een heel lieve jongen. Heel attent, heel lief", zo laat de artiestenbegeleider dinsdagavond weten in EénVandaag.

Volgens Tas was Jackson zeker niet onbenaderbaar. Hoewel zijn verblijf in Nederland zeer hectisch verliep, probeerde de King of Pop veel tijd vrij te maken voor zijn fans. Met name had hij een zwak voor kinderen. Voor hun was hij zeker benaderbaar, zegt Tas. Zo deelde hij regelmatig handtekeningen uit.

De Nederlandse persoonlijke assistent van Jackson herinnert zich vooral het bezoek van Jackson aan het VU Medisch Centrum en het Ronald McDonald Huis.

Cadeautjes

"Ik werd benaderd door Michaels management met de vraag of ik voor een paar duizend gulden aan kindercadeautjes wilde kopen." Volgens Tas deelde Jackson deze cadeautjes persoonlijk uit tijdens zijn bezoek aan het ziekenhuis. Daarbij vroeg hij Tas regelmatig of zij de namen van deze kinderen wilde voorzeggen, zodat hij hen persoonlijk kon aanspreken.

Volgens Tas verliep het bezoek redelijk incognito. "Je zou verwachten dat een artiest zoiets voor de publiciteit zou doen, maar dat was in dit geval beslist niet zo."

Volgens Tas straalde het plezier van Jackson af tijdens dit bezoek. "Hij had daar zoveel ervaring in, dat zag je gewoon."

Herdenking

Michael Jackson overleed vorige maand op vijftigjarige leeftijd. Dinsdagavond vindt in Los Angeles een grote herdenkingsbijeenkomst voor de legendarische artiest plaats.