AMSTERDAM - Lindsay Lohan is weer eens voor de rechter gesleept. Ditmaal wordt ze ervan beschuldigd de formule voor haar nieuwe zelfbruiner, waarvan zij zegt dat zij die heeft uitgevonden, te hebben gestolen.

Dat blijkt uit rechtbankdocumenten, meldt de St. Petersburg Times.

Lohan zou de formule voor de zelfbruinende spray, Sevin Nyne, hebben uitgedokterd samen met zakenvrouw Lorit Simon uit Las Vegas.

De actrice noemt de spray haar 'zonloze geheim'. Het product heeft Lohan naar eigen zeggem vernoemd naar haar geluksnummers.

Gestolen

Chemicus Jennifer Sunday uit St. Petersburg, namens wie de rechtbankdocumenten in Tampa zijn ingediend, beschuldigt Lohan en Simon ervan haar werk te hebben gestolen.

In januari zou het bedrijf van de chemicus een geheim contract met Simon hebben getekend, waarvan een kopie was toegevoegd aan de rechtbankdocumenten.

Simon en Sunday zouden overleg hebben gevoerd over de zelfbruinende spray, maar beide partijen konden het niet eens worden over de prijs.

"Vervolgens gingen Simon en Lindsay Lohan opeens een partnerschap aan en deed mevrouw Lohan alsof ze de formule had ontwikkeld, terwijl zij daar helemaal niets mee te maken heeft", zegt de advocaat van Sunday.

Winst

Sunday en Lohan hebben elkaar volgens de advocaat nooit ontmoet. Sunday aast op de winst die Lohan en haar zakenpartner momenteel binnenhalen met het product, laat de advocaat weten.

"Als mevrouw Lohan en mevrouw Simon en hun bedrijven en aandeelhouders profijt hebben van de diefstal van de formule van mijn cliënt, dan heeft mijn cliënt recht op dat geld."

Een woordvoerder van Lohan was maandag niet bereikbaar voor commentaar. Ook van de kant van Simon kwam geen reactie.