AMSTERDAM - Cameron Diaz wil zichzelf blijven uitvinden. De 36-jarige Hollywoodactrice heeft er dan ook geen moeite mee om haar imago overhoop te halen in een pikante fotoshoot voor V Magazine.

De foto's doen denken aan Madonna ten tijde van haar omstreden Blonde Ambition Tour. Net als de popster draagt Diaz een puntbeha, hoge leren Pradalaarzen en hotpants. Ook het haar van de actrice doet denken aan het vroegere kapsel van Madonna.

Het Amerikaanse tijdschrift zelf maakt er geen geheim van dat de fotoshoot is gebaseerd op het voormalige imago van de Queen of Pop. Op de cover prijkt groot de tekst 'Get into the groove', een zin uit een van Madonna's meest bekende liedjes.

Filmrollen

In het bijbehorende interview zegt Diaz, die binnenkort weer op het witte doek te bewonderen is in 'My Sister's Keeper', dat ze de laatste tijd meer behoefte heeft aan uitdagende filmrollen.

De actrice speelde in het verleden vooral in komische en romantische films, maar in haar laatste film speelt ze de moeder van een tiener met terminale kanker.

Oscar

"Ik heb deze rol niet aangenomen met het idee om er een Oscar mee te winnen, maar ik wil mijn carrière wel verder vooruit helpen door vaker voor een uitdagende rol te kiezen. Ik maak geen films om er mijn ego mee te strelen. Ik ben actrice zodat ik persoonlijk kan groeien en ik iets voor het publiek kan betekenen."

Cameron Diaz in V Magazine