AMSTERDAM - Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder hebben geen relatie. Dat heeft de ex van de Volendamse zanger Jan Smit gezegd tegen RTL Boulevard, dat maandag een deel van het interview dat het programma met haar hield uitzond.

"Ik vind hem leuk, hij vindt mij heel leuk. Er is nog geen sprake van een relatie. Als dat zo zou zijn, zou ik het zeggen. Misschien komt dat nog wel."

De actrice en presentatrice is maandag op vakantie gegaan naar Ibiza met haar beste vriendinnen en zussen. "Misschien komt Wesley ook paar dagen langs. Dat wil iedereen natuurlijk weten."

De 24-jarige Yolanthe zegt er geen geheim van te maken dat ze met de voetballer omgaat. "Zo wordt het wel een beetje in de media neergezet. Zo van: ze zijn weer samen gespot!"

Lastig

De brunette laat weten het soms lastig te vinden dat haar romances zo in de spotlights staan. "Terwijl iemand anders misschien een paar keer een date heeft of leuke dingen doet, of gesprekken voert, is het bij ons zo dat er één foto opduikt en er meteen wordt gezegd: die hebben allang een relatie.

Je moet dan verantwoording afleggen en dat is soms best wel lastig. Soms vragen ze mij: waarom doe je zo geheimzinnig? Maar ik doe niet geheimzinnig, ik verstop mezelf niet. Ik ga ook naar de Toppers.

En dan staat er vervolgens weer in de media: Betrapt! We zaten op een balkon waar al die duizenden mensen ons konden zien!"

Grappig

De actrice en presentatrice zwijmelt in het interview wel behoorlijk over Sneijder: "Hij is heel adrem en grappig. Hij is echt heel bijdehand. Dat vind ik op zich wel heel leuk."

Ook kan ze goed praten met de voetballer, waarvan in januari dit jaar bekend werd dat hij ging scheiden. "Hij heeft wat meegemaakt in zijn leven en dat merk je. Hij is een hele lieve jongen. Het is voor mij heel fijn dat hij in mijn leven is gekomen."

Rustiger

De ex van Jan Smit, met wie ze 2,5 jaar een relatie had, zegt wel te zien wat er met Sneijder gebeurt. Om zichzelf een beetje te beschermen, doet ze het nu wat rustiger aan, vertelt ze.

"Misschien wordt het wel wat, misschien niet, maar ik wil niet nu al conclusies trekken. Ik heb die fout eerder gemaakt, dat ik dacht: oh ja, met deze jongen word ik oud, ga ik trouwen en kinderen mee krijgen. Dat dacht ik echt en dat is niet zo gelopen."