AMSTERDAM - Doutzen Kroes is de mooiste vrouwelijke Nederlandse twintigplusser. Bij de Nederlandse dertigplussers valt Carice van Houten deze eer te beurt en bij de veertigplusser is Leontine Borsato de mooiste.

Dat vinden althans de zeshonderd deelnemers aan een enquête van de wekelijkse glossy Grazia.

De deelnemers konden per leeftijdscategorie, twintig-, dertig- en veertigplussers, kiezen uit tien bekende Nederlandse vrouwen.

Kroes wist 59 procent van de stemmen binnen de slepen, laat hoofdredacteur van Grazia Hilmar Mulder maandag weten. Ze laat Yolanthe Cabau van Kasbergen, die met vijftien procent van de stemmen de tweede plek inneemt, ver achter zich.

Concurrentie

Carice van Houten kreeg 26 procent van de sterren. Zij had te maken met felle concurrentie van Sylvie van der Vaart, die met 24 procent van de stemmen op de tweede plek staat, en Katja Schuurman, die twintig procent van de stemmen kreeg.

Leontine Borsato laat net als Doutzen Kroes haar concurrenten echter flink in het stof bijten. Zij kreeg 44 procent van de stemmen. Tanja Jess eindigde met dertien procent van de stemmen als tweede.