ROTTERDAM - De Zweedse zangeres Agnes is zaterdag beroofd tijdens de uitreiking van de TMF Awards in Rotterdam. De zangeres raakte haar portemonnee, haar mobiele telefoon en voor 28.000 euro aan sieraden kwijt.

Tot overmaat van ramp mislukte haar optreden, waardoor ze verbijsterd en teleurgesteld is teruggekeerd naar Zweden.

TMF heeft maandag excuses aangeboden aan de platenmaatschappij. Een woordvoerster van TMF zegt de diefstal te betreuren. TMF probeert aan de hand van beveiligingsbeelden de dader op te sporen.

Kleedkamer

Volgens de woordvoerder van haar platenmaatschappij White Villa belandde Agnes Carlsson zaterdag in een provisorische kleedkamer, aangezien haar eigen kleedkamer bij aankomst al was bezet door de crew van zangeres Esmée Denters.

''Agnes moest genoegen nemen met een loze ruimte op de gang, achter een zwart doek. Hoewel haar platen elders in Europa platina zijn, deed ze daar niet moeilijk over. Volgens de productie van de TMF Awards was de ruimte veilig'', reconstrueert de woordvoerder de diefstal.

Microfoon

''Op het podium zong Agnes haar eerste single On and on, maar pas tijdens het tweede nummer Release me ging haar microfoon aan. Helemaal over de rooie verliet ze het podium, want niemand heeft haar kunnen horen'', aldus de zegsman van de platenmaatschappij.

''De rest van de dag heeft ze aangeslagen op het politiebureau doorgebracht.''