AMSTERDAM - De vakjury van het televisieprogramma 'So you think you can dance' van RTL 5 kent dit najaar vier nieuwe gezichten. Dat meldt RTL 5, dat het televisieprogramma uitzendt, maandag.

Voormalig lid van het Scapino Ballet en huidig Goede Tijden Slechte Tijden-acteur Jan Kooijman is aan de jury toegevoegd. Hetzelfde geldt voor hiphopchoreograaf Roberto da Costa, de Belgische r&b-zanger Brahim en ballroom- en latindanseres Nicky Vernieuwe.

De Amerikaanse choreograaf Dan Karaty en professioneel danseres Euvgenia Parakhina, die vorig jaar ook in de jury van het RTL 5-programma zaten, zijn dit jaar wederom van de partij. Het zestal wisselt elkaar af achter de jurytafel.

Lage Landen

RTL 5 maakt de dansshow dit jaar samen met de Vlaamse zender VTM. In het nieuwe seizoen wordt tijdens richt de zoektocht naar danstalent zich op de Lage Landen. Na audities en een bootcamp moeten de overgebleven kandidaten het tegen elkaar opnemen in liveshows.

De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van twintigduizend euro, een dansopleiding naar keuze en een rol in de Nederlandse musical 'Hairspray'.

Dennis Weening

De uitzendingen vinden gelijktijdig live plaats op RTL 5 en VTM. Het programma gaat dit najaar van start. De presentatie is in handen van Dennis Weening, onder meer bekend van het televisieprogramma Wipeout op RTL 5, en VTM-presentatrice An Lemmens.