LONDEN - De in Almelo geboren en getogen Azra Akin, Miss Turkije en Miss World 2002, heeft oud-Spice Girl Melanie C stevig gevloerd en vermoedelijk maandenlang uitgeschakeld. Het incident op de judomat deed zich voor tijdens de voorbereidingen voor een televisieuitzending op het Britse kanaal Chanel 4, meldde de Britse krant The Daily Mail vrijdag.

De 29-jarige Sporty Spice zou volgens artsen een kruisband hebben gescheurd. Operatief ingrijpen is noodzakelijk en de revalidatie zal maanden in beslag nemen. Channel 4 kan een grote claim van de verzekering van Mel C tegemoet zien, aldus The Mail.

Het ongeval bij de opnames van de reality show The Games, die geld inzamelt voor goede doelen, brengt de promotie van Melanie Chisholms nieuwe single in gevaar. Volgens ooggetuigen was Azra Akin erg overstuur door het ongelukje. In The Games nemen beroemdheden het op sportief vlak tegen elkaar op de uiteindelijke winnaar krijgt een sloot geld mee voor het goede doel van zijn of haar keuze. Akin staat momenteel op nummer twee in de rangschikking.