LOS ANGELES - Slechts een zeer kleine minderheid van alle fans die zich hebben aangemeld, zal aanstaande dinsdag de officiële herdenking van Michael Jackson bijwonen.

Ongeveer 1,6 miljoen mensen hebben zich voor de deadline geregistreerd, maakte de organisatie zondag bekend.

Onder hen worden in totaal 17.500 kaarten verloot voor de bijeenkomst ter nagedachtenis aan de 'King of Pop', die vorige week op 50-jarige leeftijd overleed.

Bij de herdenking in het Staples Center, een stadion annex concertzaal, mogen 11.000 mensen aanwezig zijn. De overige 6.500 fans kunnen de bijeenkomst live volgen vanuit een ander theater in Los Angeles.

Willekeurig

Zondag verdeelt de organisatie de toegangsbewijzen willekeurig onder 8.750 fans die zich hebben aangemeld. Iedere 'winnaar' krijgt twee kaartjes.

De autoriteiten in de 'City of Angels' hebben bij voorbaat gewaarschuwd dat mensen zonder toegangsbewijs niet in het gebied rond het stadion worden toegelaten. Desondanks verwacht de politie honderdduizenden belangstellenden.

Televisie

Wereldwijd zal de ceremonie op televisie worden uitgezonden, in Nederland door de NOS en SBS. Het programma van de herdenking is nog niet bekendgemaakt, maar CNN wist al te melden dat zangeres Jennifer Hudson zal optreden.