LOS ANGELES - De Amerikaanse stad Los Angeles zit met de handen in het haar door de verwachte komst van hordes Michael Jackson-fans.

De stad zit door de economische crisis diep in de rode cijfers, en zit niet te wachten op de hoge kosten die de publieke herdenking van het overleden popicoon met zich meebrengt.

Ook het politiekorps van de stad zit met de fans in de maag. Wie geen kaartje voor de publieke herdenkingsdienst van komende week heeft bemachtigd is niet welkom, maar dit zal honderdduizenden belangstellenden er volgens de politie niet van weerhouden om alsnog een kijkje te gaan nemen.

Vrijwilligers

Omdat de stad krap bij kas zit zijn volgens een lokaal radiostation circa 1400 agenten gevraagd om als vrijwilligers bij te springen.

Plaatsvervangend burgemeester Jan Perry zei te hopen dat een andere partij bereid is om de portefeuille te trekken voor zaken als transport en sanitaire voorzieningen.

Dienst

Voor de dienst zijn 17.500 kaartjes verloot via het internet. De belangstelling was daarbij zo groot dat de website er vrijwel onmiddellijk de brui aan gaf.

De organisatoren roepen fans op om zich verantwoordelijk te gedragen, en hun toegangsbewijzen niet te verkopen. Ook wordt er gewaarschuwd voor vervalste kaartjes.