LOS ANGELES - Fans van Michael Jackson kunnen via internet proberen een kaartje te bemachtigen voor de herdenking die dinsdag in Los Angeles wordt gehouden.

Dat heeft de organisatie van het evenement in het Staples Center in de Amerikaanse stad vrijdag bekendgemaakt.

Een woordvoerder van de familie van de overleden popster liet weten dat ''alles draait om de fans''.

Grote schermen

Voor het eerbetoon, dat wordt georganiseerd door de familie Jackson, zijn 11.000 gratis kaarten beschikbaar en nog eens 6500 mensen kunnen de bijeenkomst op grote schermen volgen in een naastgelegen gebouw.

Fans kunnen zich tot zaterdagavond registreren op de website van het Staples Center. Uit de aanmeldingen worden zondag de 8750 gelukkigen geselecteerd, die per persoon twee entreebewijzen krijgen.

Details

Er zijn nog geen details bekendgemaakt over hoe de herdenkingsdienst eruit gaat zien. Wie geen kaartje weet te bemachtigen, kan de herdenkingsdienst live via internet of op Nederland 3 of bij SBS6 volgen.

Dokter Conrad Murray, die bij Jackson was toen hij een hartstilstand kreeg, woont het eerbetoon niet bij. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift People vrijdag.

Murray was na het overlijden van zijn cliënt enige tijd onvindbaar en werd nadat hij weer was opgedoken door de politie verhoord. Hij heeft tot nu toe niet in het openbaar gereageerd op zijn eventuele betrokkenheid bij de dood van de superster.

''Hij rouwt dinsdag in beslotenheid, omdat hij denkt dat zijn aanwezigheid mensen aan Michael Jacksons dood herinnert'', aldus een woordvoerster van de arts.