Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Party, Privé, Story en Weekend. Met daarin deze week dat de Frogers in rouw zijn, Wacko Jacko de bladen domineert, Rijkaards voetbalbaby, Wes en Yo nog niet toegeven, de ‘oude kranten’ van couturier Mart Visser, de vreemde voorwaarden van Curry-Paay en beauze Beau. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Pas een paar weken geleden begroef René Froger zijn moeder Mien. Deze week echter raakte hij zijn vader kwijt, zanger en cafébaas Bolle Jan. In Weekend zien we foto’s van de intens treurige zanger en vrouw Natasja. Ze hebben diepe lijnen in hun gezicht van verdriet.

Bolle Jan kreeg wel een prachtige uitvaart. De met rozen versierde kist werd in een bootje over de Amsterdamse grachten gevaren. De familie had (o)pa Jan nog een boottochtje beloofd, maar dat was er niet meer van gekomen. Met deze vaartocht bewezen ze de volkszanger zijn laatste eer.

No more Michael

Alle bladen besteden aandacht aan Michael Jackson. Privé maakte zelfs een hele uitneembare special. Het katern belicht het bizarre leven van de zanger: van zijn donor-kinderen, huwelijk met Lisa Marie Presley, cosmetische operaties en rechtszaken. Wat in alle bladen domineert is het tragische leven dat ‘Wacko Jacko’ leidde. Hij maakte fenomenale muziek, maar zijn privéleven was een puinhoop.

Voetbalbaby

Frank Rijkaard is net een half jaar weg bij zijn vrouw. Het rommelde al in het huwelijk, maar zijn verliefdheid voor het voormalig kindermeisje was de genadeslag. Nu komen de bladen ineens met het nieuws dat Franks nieuwe liefde al zwanger is van de voetballer. Drie maanden maar liefst, volgens ‘een ingewijde’! Deze nieuwe dame laat er blijkbaar geen gras over groeien.

Rijkaard is trainer geworden van een Turks team en woont inmiddels in Istanboel. Anoniem leven kan hij daar allerminst; de pers wil alles van hun nieuwe held weten. Binnenkort zullen we de zwangere Stefanie dan ook wel op foto’s kunnen bewonderen. Story grapt dat het kindermeisje in elk geval goed weet hoe ze een kind moet opvoeden.

Wes en Yo

De soap Wesley en Yolante duurt voort. Ze geven toe elkaar vaak te zien, maar nog geen relatie te hebben. Wesley ging wel even alleen op vakantie (en bezocht voetbalvrienden Sylvie en Rafael van der Vaart op Ibiza). Maar zodra hij terug was, zocht hij de brunette weer op. Ze is zelfs al gespot met zijn zoontje op haar arm.

‘Yolanthe is erg lief en vooral zorgzaam. Daar houd ik wel van,’ geeft de voetballer toe. Waarom doen ze zo geheimzinnig? Moet Wesley eerst de scheiding regelen met zijn ex-vrouw? Of houden de twee van rollenspellen en doen ze hun komische ‘Wendy van Dijk en Erland’ verstop-spelletje?

Beauze Beau

Over Erland Galjaard gesproken…In Party staat dat Beau van Erven Dorens kwaad is op directeur Erland. Beau stapte over naar SBS en verwijt Erlands RTL4 ‘geen liefde van de kant van de directie’. Galjaard is nooit komen kijken naar Beau’s shows en alles moest voor minder geld. Maar dat Erland de presentator beticht louter om de centen te zijn opgestapt, vindt hij schandalig.

‘Hij kan dat wel zeggen, maar wie gelooft het? Die man zei ook dat hij niets met Wendy van Dijk had, terwijl hij al een half jaar met haar op de voorpagina’s stond,’ schampert hij. ‘Beauze Beau’ grapt het blad. Toch denken we dat ook Galjaard woedend met zijn tanden heeft geknarst bij het horen van Beau’s vileine uitspraken

Oude kranten

Geen goede kritieken voor couturier Mart Visser. De ontwerper mocht de nieuwe kleding bedenken voor de dames en heren van de KLM. Maar de stewardessen zijn helemaal niet tevreden over Marts pakjes: ‘We voelen ons net een ouwe krant’ mopperen ze in Privé. Ze vinden de uniformen oubollig en fantasieloos. Daarnaast kreukelt de stof van blouses en rokken enorm. Helaas heeft het blad de gevierde ontwerper niet gevraagd naar commentaar.

Vreemde huwelijksvoorwaarden

De scheiding van Patricia Paay en Adam Curry zou nog wel eens lastig kunnen worden. Party weet namelijk dat het stel maar liefst drie keer met elkaar getrouwd is. En welke huwelijksvoorwaarden gelden dan? De eerste keer was in 1988 in New York, de tweede keer in 1998 in New Yersey en de laatste keer in 2003 voor hun tv-soap in Italië.

‘Het is best moeilijk,’ zucht Patricia’s manager. Een Nederlandse vrouw, getrouwd met een Amerikaanse man, wonend in Engeland en met drie huwelijken in twee landen. Daar kan een legertje advocaten hun tanden op stuk bijten. Misschien een leuk idee om van de echtscheidingsperikelen een reality-soap te maken?