AMSTERDAM - Na de breuk met zanger Jan Smit durfde presentatrice Ellemieke Vermolen haar huis niet uit, vanwege alle journalisten en fotografen die voor haar deur stonden. Dat zegt Ellemiekes vriendin Liad van der Werf deze week in Flair.

Volgens Liad is Ellemieke een gevoelig persoon en maakten de media haar in die periode regelmatig onzeker. "Ze zal best weleens verdrietig zijn geweest. Het is natuurlijk ook niet leuk als ze je een golddigger of iets dergelijks noemen."

Toen eind 2006 de relatie van Ellemieke en Jan op de klippen liep, was dat voer voor de media. "De media hebben haar de afgelopen jaren - vooral op liefdesgebied - op een verkeerde manier in beeld gebracht. De helft was niet eens waar. Ellemieke is vreselijk lief en zorgzaam. Ik denk niet dat mensen weten dat Ellemieke zo'n warm persoon is", zegt haar vriendin in Flair.

Liefdesleven

Liad begrijpt niet waarom het liefdesleven van Ellemieke zo'n interessant onderwerp is voor de media. "Ik dacht: 'laat dat arme mens toch met rust!'. Elke date kwam negatief in het nieuws. Waarom? We zijn toch allemaal op zoek naar iemand om van te houden?"

Ellemieke woont tegenwoordig in het Belgische Knokke. Ze verhuisde daar naartoe omdat haar man, topkok Sergio Herman, kok van het Zeeuws-Vlaamse restaurant Oud Sluis is. In januari beviel ze van een zoontje, Noah Herman.