AMSTERDAM - Geruchten dat Jan Smit is vreemdgegaan tijdens zijn relatie met Yolanthe Cabau van Kasbergen blijven maar aanhouden. De populaire zanger zou al een tijdje een amoureuze relatie hebben met de Volendamse Liza, die tot voor kort getrouwd was.

De twee zouden al een affaire hebben gehad toen Jan nog samen was met Yolanthe, meldt Story woensdag.

Een paar weken geleden is het ook bij Liza tot een echtbreuk gekomen, blijkt nu. Wim Visscher, Liza's ex-man, wil er door alle emoties nog weinig over kwijt. "Ik ben er kapot van en niet in staat om erover te praten", zo zegt hij.

Bellen

Geruchten over een affaire tussen Jan en Liza dateren al van maanden terug. De verhalen werden zelfs zo sterk dat Yolanthe besloot Wim op te bellen.

"Ik heb Wim een halfjaar geleden gevraagd of hij iets van die geruchten afwist", zegt Yolanthe in het tijdschrift. "Ik heb het hem gevraagd omdat iedereen het daar toen over had."

Waarheid

Omdat Jan het verhaal over de affaire met klem ontkende, kreeg het verder geen staartje. Maar volgens Yolanthe's beste vriendin Jennifer Cooke sprak Jan niet de waarheid. "Het is echt waar dat Jan iets heeft met Liza."

Volgens Story zijn de twee nog steeds samen, maar zorgt Jan ervoor dat hij niet samen met haar in het openbaar gezien wordt, omdat hij in deze hectische periode even rust rondom zijn persoon wil.

Ontrouw

In mei werd bekend dat Jan en Yolanthe na een relatie van ruim 2,5 jaar uit elkaar gingen. Aanvankelijk ging het gerucht dat de breuk werd veroorzaakt door ontrouw van Yolanthe's kant. Later deden verschillende mensen een boekje open over Jan, die tijdens zijn relatie meerdere keren zou zijn vreemdgegaan.