LOS ANGELES - Michael Jackson heeft voor zijn dood zijn moeder aangewezen als voogd voor de kinderen. Dat blijkt uit zijn testament, zo schrijft de Amerikaanse showbizzsite People.com woensdag. Het testament is in 2002 opgesteld.

De vorige week overleden popster heeft in het document tevens aangegeven dat hij al zijn bezittingen en vermogen nalaat aan de Michael Jackson Family Trust.

Goede doelen komen niet voor in het testament. Advocaat John Branca en muziekbobo John McClain zijn benoemd tot executeur-testamentair.

De 79-jarige Katherine Jackson heeft haar kleinkinderen Prince (12), Paris (11) en Blanket (7) meteen na het plotselinge overlijden van haar zoon onder haar hoede genomen.

Rowe

Debbie Rowe, voor zover bekend de biologische moeder van de twee oudste kinderen, zou de voogdij willen over Prince en Paris.

Het gerucht ging dat vader Joe Jackson (80) specifiek was uitgesloten in het testament, maar dat is volgens People niet waar. Om privacyredenen kunnen de begunstigden van de Michael Jackson Family Trust niet worden genoemd.