AMSTERDAM - Wie de biologische ouders van de drie kinderen van de King of Pop zijn, is volgens entertainmentwebsite TMZ een raadsel.

Michael Jackson zou niet de biologische vader van de kinderen zijn en Debbie Rowe, die de twee oudste kinderen van de King of Pop op de wereld zette, niet de biologische moeder.

TMZ meldt dat de drie via ivf zijn verwekt.

TMZ baseert zich op ingewijden die 'nauw betrokken' waren bij de geboorte van Michaels kinderen. Zij vertellen dat de King of Pop nooit sperma heeft gedoneerd voor zijn kinderen en Debbie Rowe, Michaels tweede vrouw, geen eicellen.

De verpleegster zou als draagmoeder hebben gefungeerd en daar dik voor betaald hebben gekregen.

Draagmoeder

Jacksons jongste kind, de 7-jarige Prince Michael II, werd op de wereld gezet door een onbekende draagmoeder. Volgens de entertainmentwebsite wist de draagmoeder niet dat het kind naar de King of Pop zou gaan.

Drie dagen na de bevalling zou een advocaat van Jackson het kind hebben opgehaald in het ziekenhuis.

Onbekend is of de King of Pop zelf eicel- of spermadonoren gekozen heeft, mogelijk wist ook Jackson niet wie de biologische ouders van zijn kinderen zijn. Volgens TMZ staan de regelingen rondom de geboorten wel allemaal op papier.

Voogdij

De entertainmentwebsite schrijft dat het nieuws niet automatisch betekent dat Debbie Rowe geen aanspraak kan maken op de voogdij over de twee oudste kinderen, Prince Michael (12) en Paris (11).

Hoewel ze mogelijk niet de biologische moeder is, kwamen de kinderen wel voort uit haar huwelijk met Jackson. Een dergelijke voogdijzaak zou in Californië nog nooit voorgekomen zijn.