AMSTERDAM - Xander de Buisonjé en zijn vriendin Sophie stellen hun huwelijk uit. Het koppel zou elkaar aanvankelijk in september het jawoord geven, maar omdat Sophie zwanger is zit een huwelijk er voorlopig niet in.

Volgens Xander was Sophie druk bezig met de voorbereidingen voor het huwelijk, maar kan ze zich nu niet meer optimaal inzetten. "Door de zwangerschap is ze zo ziek, zwak en misselijk dat ze nergens aan toekomt", zegt de zanger deze week in Story.

"Sophie ligt bijna de hele dag op bed. Dat gaat straks wel over, maar het is nu heel vervelend voor haar."

Hoogzwanger

Toch is er ook een andere reden waarom het huwelijk uitgesteld wordt. "Sophie vindt het niet leuk om hoogzwanger haar jawoord te geven. Daarom wordt alles naar 2010 verplaatst."

Xander heeft al een kindje uit zijn relatie met Wendy van Dijk, Sem. Volgens de zanger vindt hij het geweldig om een broertje of zusje erbij te krijgen. "Sem was door het dolle heen toen we het hem vertelden. Hij kan niet wachten tot het zover is."

De zanger zegt zelf erg nieuwsgierig te zijn naar het geslacht van het ongeboren kindje. Het stel hoopt dan ook duidelijkheid te krijgen als ze een echo laten maken.