PARIJS - Actrice Uma Thurman gelooft niet in de zelfmoord van haar roemruchte tegenspeler in de film Kill Bill, David Carradine. Bij de lancering van de nieuwe geur van Givenchy's Ange ou démon in Parijs stelde zij dat het onmogelijk is in je eentje je eigen handen vast te binden.

''Er moet iemand bij zijn geweest die op zeker moment de kamer heeft verlaten'', meent Thurman, die de dood van 'Bill' diep betreurt.

''Hij was een intens lieve man met wie ik geweldig heb samengewerkt.'' David Carradine werd begin juni dood aangetroffen in een hotelkamer, met veters gebonden om zijn nek en zijn geslachtsdelen.

Thurman is na een stilteperiode, waarin zij voor haar twee kinderen zorgde, terug op de filmset. Het afgelopen jaar werkte zij aan de komische film Motherhood, die dit najaar verschijnt en waarin zij een chaotische moeder speelt die een verjaardagspartijtje voor haar kind organiseert.

Medusa

Op dit moment is ze bezig met de film Percy Jackson onder regie van Chris Columbus. ''Dit wordt een gigantische spektakelfilm waarin ik Medusa speel en Pierce Brosnan de Griekse god Chiron'', aldus Thurman.

''Het is een rauwe intelligente tienerfilm. We zijn nu aan het opnemen in Vancouver en het is heerlijk om weer te acteren. Hoe ouder ik word, hoe beter ik het vak beheers.''

Givenchy

De Amerikaanse filmactrice was deze week in Parijs om de nieuwe geur van Givenchy te presenteren. In navolging van Audrey Hepburn, Liv Tyler en Justin Timberlake is zij de volgende wereldster die haar naam verbindt aan Givenchy.

Thurman: ''Als kind zag ik Breakfast at Tiffany's en Audrey Hepburn was mijn idool. Zij was zo elegant en natuurlijk. Ik vind het een eer dat ik in haar voetsporen mag treden.''