AMSTERDAM - Victoria Koblenko heeft op dit moment even geen zin in een nieuwe romance. Vorig jaar strandde haar relatie met FC Groningen-voetballer Evgeniy Levchenko en nu wil ze het er even van nemen. "Ik heb flink wat schade in te halen", zegt de actrice deze week in Grazia.

Hoewel het vrijgezelle leven Koblenko bevalt, moet ze nog steeds wennen aan haar 'nieuwe' status. "Ik heb alle vrijheid van de wereld en hoef met niemand rekening te houden. En dat werkt ook wel eens benauwend, al die keuzes", zegt de actrice in het tijdschrift.

Koblenko zegt zich tegenwoordig soms bijna verplicht te voelen om de hort op te gaan. "Het is niet zo dat ik vroeger niet naar een feestje wilde, maar als ik de keuze had dan bleef ik liever met mijn man op de bank liggen. Nu heb ik steeds het gevoel dat ik het ervan moet nemen."

Levenslessen

Desondanks hoopt Koblenko dat een nieuwe relatie voorlopig even uitblijft. De actrice is nog niet klaar voor een nieuwe man in haar leven en bovendien is ze naar eigen zeggen hard op zoek naar allerlei levenslessen. "Laat mij maar even wat lol maken en verschillende mannen leren kennen."

Goede seks

Aan one-night-stands heeft Koblenko echter weinig behoefte. "Als je wat ouder bent en je weet wat goede seks is, dan vind je het te mooi om zomaar met iemand te doen. Het is zo fijn als er een goede lichamelijke connectie is. Dat ga ik niet met een willekeurig iemand uitproberen."

Of het nog goedkomt tussen Koblenko en Levchenko, iets wat de actrice eerder voorzichtig suggereerde, weet ze niet.

De voetballer daarentegen zegt zeker te weten dat zij voor elkaar zijn voorbestemd. "Hij zegt: 'Kijk maar goe dom je heen en neem je tijd, want ik weet toch dat wij bij elkaar horen."