AMSTERDAM - Party biedt Sylvie van der Vaart toch haar excuses aan. Het weekblad plaatste vorige week een fotomanipulatie op de cover waarop Sylvie te zien is zonder haar. Party erkent nu dat zij met de publicatie een grens heeft overschreden, laat het tijdschrift in een persbericht weten.

Party meent verder dat er op ernstige wijze inbreuk is gemaakt op het privéleven van Sylvie en dat zij daarmee onnodig kwetsend is geweest.

Het blad zal ter compensatie een bedrag van 5000 euro doneren aan Pink Ribbon, de organisatie die zich inzet voor de bewustwording van risico's van borstkanker. Bovendien drukt het blad deze week op de cover de tekst 'Sylvie, onze oprechte excuses' af.

Rechtszaak

Volgens Sylvies advocaat Robert Geerlings voorkomt Party een rechtszaak met de verontschuldigingen. Aanvankelijk bleef het weekblad achter de foto staan, maar onder druk van Geerlings maakt het blad nu toch excuses.

"Niet geheel vrijwillig", reageert Geerlings. "Ik heb Party een brief gestuurd waarin ik stappen aankondigde. Die kon het blad voorkomen door te voldoen aan de voorwaarden. Doen ze dat, dan is voor ons de kous af."

Shock

De getrukeerde foto veroorzaakte heftige reacties, niet alleen bij Van der Vaart zelf. "Sylvie zag de afbeelding via internet, nadat ik haar een seintje had gegeven. Ze was in shock", zegt Geerlings, die niet alleen raadsman maar ook woordvoerder van de voetbalvrouw is.

Andere bladen keurden de cover van Party, dat zich het brutaaltje onder de bladen noemt, af. De meesten staken Van der Vaart juist een hart onder de riem.

Ondanks de 'niet geheel vrijwillige excuses' is Party volgens Geerlings wel gaan inzien een grens te hebben overschreden. "Ze hebben zelf toegegeven dat het te ver ging." Door te voldoen aan de eisen van Geerlings en Van der Vaart voorkomt het weekblad een rechtszaak. "Als het tot een zaak was gekomen, was de vordering aanzienlijk hoger geweest."

Commotie

De hoofdredacteur van Party liet vorige week nog weten achter de publicatie te staan. "Ik snap alle commotie niet", liet hij weten. "Er staat keurig 'montage' bij de foto." Enkele supermarktketens haalden het roddelblad uit de schappen.

Deze maand maakte Sylvie bekend dat ze borstkanker heeft. In juli zal ze een preventieve chemokuur ondergaan. Volgens de behandelend arts zal ze volledig herstellen.