LOS ANGELES - De moeder van Michael Jackson is tot tijdelijk voogd van zijn drie kinderen benoemd. Een rechtbank in Los Angeles heeft dat maandag bepaald, vier dagen na de dood van de popster. 

Dat meldde showbizzwebsite TMZ. De 79-jarige Katherine Jackson had het voogdijschap opgeëist. De kinderen waren de afgelopen dagen al bij oma Jackson.

Volgende week maandag wordt de zaak verder behandeld door de rechtbank, aldus TMZ. De moeder van Michael Jackson zou via de rechter ook willen proberen de beheerder van zijn bezittingen te worden.

Voogdij

Het is nog onduidelijk welke andere partijen zich gaan mengen in de strijd om de voogdij. Debbie Rowe, die Jacksons eerste twee kinderen baarde, zou in aanmerking kunnen komen.

Jackson kreeg met Rowe Prince Michael Junior (1997) en Paris Michael Katherine (1998). De kinderen werden bij de echtscheiding aan de popster toegewezen. In 2002 kreeg hij bij een onbekende moeder nog een derde kind, Prince Michael II.

Overigens beweert Rowe nu dat de kinderen niet van Michael zijn, maar dat ze kunstmatig was geïnsemineerd met sperma van een anonieme donor.