AMSTERDAM - Dinand Woesthoff, zanger van Kane, haalt maandag uit naar Party. Het weekblad plaatste deze week een getrukeerde foto van Sylvie van der Vaart op de voorpagina.

De voetbalvrouw kampt met borstkanker. Woesthoff verloor in 2004 zijn toenmalige vrouw Guusje Nederhorst aan kanker.

Woesthoff haalt uit naar het weekblad in een column op de Hyves-pagina van Kane. De Haagse rockband viert dit jaar zijn tienjarig bestaan, onder meer met een 'tijdreis'. De columns van voorman Dinand zijn onderdeel van die reis.

Donkerste jaren

Over 2003 en 2004 schrijft Woesthoff dat het 'de donkerste jaren uit het leven tot nu toe' waren. "Guusjes overlijden in begin 2004 was een absoluut dieptepunt in vele opzichten", schrijft de zanger.

Hij zegt dat hij het moeilijk vond 'zoveel donkers en droevigs' te delen met alle media en zestien miljoen Nederlanders. "Guus overleed zogenaamd 'plotseling'. De waarheid is dat Guus geen zin had te worden 'afgeschreven'."

Champagne

De cover van Party is Dinand duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten. "Deze week pronkt de cover van Party met een bewerkte foto van Sylvie van der Vaart. Levend, dat nog wel. En kaal ook. Met waarschijnlijk erachter een juichende hoofdredacteur, champagne en de hoop op meer geld, meer roem en meer drama", schrijft de zanger.

"Misschien kun je volgende week Sylvie bewerken, zodat ze alvast in een kist ligt Party? En laat het kistje dan open. Kunnen jullie de week erop het nog fijn even dicht doen."

Verderop in zijn bericht steekt Woesthoff de Van der Vaartjes een hart onder de riem. "Ik wens jullie alle goeds familie Van der Vaart. En een heel lang gelukkig leven. Don't let the bastards grind you down!"