AMSTERDAM - De familie van Michael Jackson is sprakeloos en kapot van de dood van de 50-jarige King of Pop. Dat heeft de familie in een verklaring laten weten aan het Amerikaanse tijdschrift People.

"Onze geliefde zoon, broer en vader van drie kinderen is zo onverwacht heengegaan, op zo'n tragische wijze en veel te vroeg."

Patriarch van de familie Joseph, de vader van de donderdag overleden popster, heeft de verklaring afgegeven. Het is voor het eerst dat er direct vanuit de familie van de zanger een reactie is gegeven op de plotselinge dood van de entertainer.

Sprakeloos

De familie zegt dusdanig sprakeloos te zijn dat communicatie met de buitenwereld op sommige momenten onmogelijk lijkt. De Jacksons melden de zanger 'oneindig veel' te missen.

"Onze pijn kan niet omschreven worden. Maar Michael zou niet willen dat we nu opgeven. We willen daarom al zijn aanhangers en fans wereldwijd bedanken."

Voortleven

"Michael hield zoveel van jullie. Wanhoop niet, want Michael zal blijven voortleven in ieder van jullie."

De familie moedigt de fans van Michael aan door te gaan, zodat zijn nalatenschap eeuwig zal blijven bestaan. Ook voegt Joseph Jackson er nog aan toe dat zijn kleinkinderen diep geroerd zijn door alle liefde en steun die mensen hebben betoond aan hen en hun overleden vader.