AMSTERDAM - Michael Jackson nam acht verschillende soorten medicijnen. Dat meldt de Britse boulevardkrant The Sun zaterdag op basis van bronnen dichtbij de donderdag overleden popster.

Familieleden van de King of Pop zouden eerder tegen de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ hebben gezegd dat Jackson is overleden als gevolg van een overdosis Demerol, een pijnstiller die lijkt op morfine. Jackson zou het medicijn rond 11.30 uur ingespoten hebben gekregen.

De popster nam volgens The Sun echter ook de pijnstiller Dilaudid. Hiervan had hij tabletten van drie milligram.

Onlangs kreeg de artiest ook nog eens Vicodin, eveneens een sterke pijnstiller, voorgeschreven.

Spierontspanner

Verder nam hij tweemaal daags twee doses van twee milligram van de spierontspanner Soma, tweemaal daags 0,5 milligram antidepressivum Xanax en antidepressivum Zoloft, waarvan de zanger doses van honderd milligram nam.

Ook slikte Michael Jackson het antidepressivum Paxil in de vorm van pillen van twintig milligram en het middel Prilosec, dat brandend maagzuur moet tegengaan.

Infectie

The Sun weet tevens dat de zanger onlangs antibiotica kreeg voorgeschreven voor een kleine infectie na een recente operatie aan huidkanker.

Hoewel niemand volgens de Britse krant meer dan één pijnstiller per keer zou moeten innemen, maakte de algehele gezondheidstoestand van Jackson het er niet beter op.

De popster was zo licht als een veertje. Hij zou slechts één maaltijd per dag eten en vaak op de weegschaal hebben gestaan.

Pijnstillers

De popster zou sinds 1985 pijnstillers hebben gebruikt om de pijn van de meer dan een dozijn bezoekjes aan de plastisch chirurg te verzachten.

Zijn dosering werd in de loop der jaren steeds meer opgeschroefd, nadat zijn popcarrière instortte, hij zich diep in de schulden stak en rechtszaken wegens kindermisbruik tegen hem werden aangespannen.

Politieonderzoek

Een bron stelt volgens The Sun dat het medicijngebruik van Jackson een belangrijk onderdeel vormt van het politieonderzoek naar de dood van de popster. De politie wil volgens de bron ook weten wie de laatste injectie heeft toegediend.

"Hij zal het zelf niet hebben gedaan, want Michael was bang voor naalden." Een Libanese arts, die de medisch adviseur van Jackson zou zijn geweest, en persoonlijk cardioloog van de overleden zanger Conrad Murray zijn verzocht Los Angeles niet te verlaten, voor het geval de politie ze verder wil ondervragen.

Waarschuwing

Een voormalig advocaat van Jackson, tevens een vriend van de familie, zegt dat familieleden van de zanger in het verleden hebben gewaarschuwd voor het medicijngebruik van Michael.

"Ik zei dat op een dag dit zou gebeuren. En toen Anna Nicole Smith stierf, zei ik dat we zoiets niet kunnen laten gebeuren met Michael Jackson."

De advocaat stelde overigens dat de zanger de medicijnen zou hebben gekregen nadat hij van een podium viel en hierbij een gebroken been en gebroken nekwervels opliep.

Politie

De politie heeft ondertussen medicijnen die alleen op recept verkrijgbaar zijn uit het huis van Michael Jackson in Beverly Hills meegenomen, zo heeft de familievriend bevestigd tegenover het Amerikaanse tijdschrift Life & Style.

"De politie heeft bewijsmateriaal meegenomen uit zijn huis. Ze waren op zoek naar medicijnen en injectienaalden. Ik weet niet of ze injectienaalden hebben gevonden, maar ze zouden wel veel medicijnenflacons hebben gevonden."